Вбивство, необережність чи "сімейні розбірки"? Що відомо про вибух гранати в автомобілі у Києві на Позняках

Правоохоронці оглядають автомобіль, у якому стався вибух
Пізно ввечері 27 квітня на вул. Михайла Драгоманова, 44-А в автомобілі Chevrolet вибухнула граната. За даними ЗМІ, внаслідок цього вибуху загинув 45-річний журналіст Віталій Кукса, ще одна людина була важко поранена і зараз перебуває в лікарні.
ЗМІ розповідають все, що відомо про трагедію.

Граната вибухнула, коли автомобіль їхав

Про вибух майже одночасно повідомили інтернет-спільнота Киев Оперативный і поліція Києва.
Згідно з обома повідомленнями, вибух стався під час руху авто. Відразу ж стало відомо, що внаслідок вибуху одна людина загинула, а ще одна отримала важкі поранення і була госпіталізована.
Правоохоронці заявили, що повідомлення про вибух надійшло 27 квітня о 22:20.
Після вибуху на місце події виїхало керівництво поліції Києва та Дарницького району Києва, а також патрульні, вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи, лікарі та рятувальники.
Першим відео з місця події опублікувала інтернет-спільнота Киев Оперативный. Коментатор на відео назвав кілька попередніх причин вибуху - нібито гранату у Chevrolet кинули з машини, яка проъжджала поруч, про яку, однак, нічого не відомо. Ще одна озвучена ним версія - граната нібито вибухнула в бардачку автомобіля.
Коментатор на відео також сказав, що постраждалому від вибуху, який залишився живим, відірвало руку (про це він говорить кілька разів - ред.), а на задньому сидінні автомобіля перебувала дівчина, яка не постраждала, але поїхала разом із пораненим чоловіком на машині швидкої допомоги. Водночас зазначалося, що ця інформація поки що не підтверджена.
Увага! Відео не рекомендується для перегляду людям зі слабкими нервами.
Коментатор говорить про постраждалого та дівчину на задньому сидінні, починаючи з 12 хвилини 53 секунди відео
Коментатор, який знімав відео для інтернет-спільноти Киев Оперативный, також повідомив, що загиблий сидів на пасажирському сидінні, а потерпілий - за кермом Chevrolet.
Згідно з повідомленням поліції, інцидент відразу ж кваліфікували як умисне вбивство.
Одним з перших про вибух повідомив також Інформатор. "За словами очевидців, гранату підірвав пасажир у салоні таксі", - сказано, зокрема, в повідомленні видання.
Увага! Відео не рекомендуються для перегляду людям зі слабкими нервами.

 

Що повідомив про вибух голова поліції Києва

Вранці 28 квітня поліція Києва опублікувала оновлене повідомлення про подію, яке озвучив голова поліції Києва Андрій Крищенко. Згідно з цим повідомленням, поліція працює над двома версіями причини вибуху:
  • замах на вбивство, а саме, що хтось закинув гранату в автомобіль, і вона вибухнула;
  • необережне поводження з боєприпасом.
У поліції не стали уточнювати характер травм пораненого чоловіка, зазначивши лише, що ці травми важкі, він переніс операцію і поспілкуватися з ним поки що не вдалося.
На відео, опублікованому правоохоронцями, Крищенко також говорить, що особи, які перебували в автомобілі, кияни і були між собою знайомі, але не згадує, чи була в автомобілі дівчина.
Голова поліції Києва додав, що після вибуху до автомобіля ніхто не наближався і з нього ніхто не виходив. Він зазначив, що момент вибуху бачили кілька свідків.
Крищенко також згадав, що вибух стався через кілька секунд після того, як одна з осіб, які перебували в автомобілі під час вибуху, сіла в нього і автомобіль почав рух.

Що дізналися ЗМІ про загиблого і потерпілого

Ввечері 28 квітня ТСН із посиланням на власні джерела повідомила, що загиблим внаслідок вибуху гранати в автомобілі на Позняках виявився 45-річний журналіст Віталій Кукса.
Зазначається, що Кукса був мобілізований та служив у зоні АТО зв'язківцем. Він багато писав на військові теми і служив начальником Управління зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ у Держспецзв'язку.
ТСН стверджує, що на момент загибелі Кукса не мав офіційного місця роботи.
Крім того, повідомляється, що потерпілий внаслідок вибуху - 24-річний Андрій Сіроштан, який теж не має офіційного місця роботи. Підтверджується інформація інтернет-спільноти Киев Оперативный про те, що потерпілий внаслідок вибуху був за кермом.
"Також джерела повідомляють, що граната розірвалася в руках у Кукси, а в машині знайшли пусковий важіль гранати. Причиною подій став сімейний конфлікт", - сказано в повідомленні.
ТСН зазначає, що Сіроштан - пасинок Кукси.
У сюжеті згадується повідомлення народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, який на своїй сторінці у Facebook назвав вибух в автомобілі у Дарницькому районі "банальними сімейними розбірками".
"Вітчим з'ясовував стосунки з пасинком за допомогою гранати", - додав нардеп.
Про те, що загиблий внаслідок вибуху - журналіст Віталій Кукса, написав на своїй сторінці у Facebook і головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.
"Хто взяв гранату в машину, і хто висмикнув чеку, яка залишилася в машині, поки що встановити напевне не можна. У машині перебувала інша людина, близька Віталію людина, вона отримала поранення і вижила, дала свідчення про трагедію, граната вибухнула всередині і в руках, судячи з характеру поранень... ", - сказано в його повідомленні.
Бутусов згадує, що у Кукси був конфлікт із близькою йому людиною, яка перебувала разом з ним в автомобілі, і що трагедію бачили люди з автомобіля, який їхав за ними. За його словами, слідство розглядає дві версії - вбивство і самогубство.
У коментарях до повідомлення Бутусов згадує, що в автомобілі на момент вибуху було двоє людей. Ім'я потерпілого він не називає, але пише, що він був родичем Кукси.

Related

Гаряча новина 8039832678990056729

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item