З'явилося відео спроби екіпажу Норда виїхати до РФ

Затримане кримське судно Норд
Речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян опублікував відео, на якому прикордонники спілкуються із нібито членами екіпажу судна Норд, які були в дипломатичних автомобілях та намагались виїхати до Росії.
На відео нібито представники екіпажу судна Норд відмовляються виходити із дипломатичних автомобілів Російської Федерації для проходження процедури прикордонного контролю.
«Фрагмент нічного спілкування на пункті пропуску Гоптівка з російськими дипломатами які «виконують наказ», – коментує відео Олег Слободян.

Раніше ДПСУ України повідомляла про те, що у ніч на неділю, 8 квітня, команда судна Норд намагалася покинути територію України через автомобільний пункт пропуску Гоптівка у Харківській області. За даними відомства, вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.
Сьогодні у ДПСУ назвали умову, за якої команда судна Норд може виїхати до Криму.
Нагадаємо, 25 березня в Азовському морі було затримано кримське риболовецьке судно Норд під прапором Російської Федерації. 6 квітня Херсонський міський суд заарештував його капітана – українця Володимира Горбенка – за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
2 квітня капітану оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.
Згодом екіпажу кримського корабля Норд призначили штрафи. Російські ЗМІ писали про те, що за винятком капітана, всі члени екіпажу риболовецького судна були відпущені на свободу.

Related

Гаряча новина 2279441895033199663

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item