Росія попередила США про "серйозні наслідки" у разі удару по Сирії - постпред РФ

Володимир Чижов назвав хімічну атаку в Сирії "черговою постановкою"
Постійний представник РФ у Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що Росія попередила про "серйозні наслідки" у разі застосування країнами Заходу сили у відповідь на хімічну атаку в Сирії.
"Росія попередила як публічно, так і відповідними каналами, в тому числі військовим, представників США про ті серйозні наслідки, які можуть бути, в тому випадку, якщо ці удари будуть нанесені, і в ході цих ударів, вільно чи мимоволі, постраждають російські громадяни", - заявив він в інтерв'ю Euronews.
При цьому Чижов заявив, що ніякої хімічної атаки не було, а те, що сталося, є "черговою постановкою".
Нагадаємо, що 7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в підконтрольному повстанцям місті Дума в Східній Гуті в передмісті Дамаска загинули щонайменше 70 осіб. Ще понад 1000 осіб постраждали.
Сирійський уряд і його головний союзник, Росія, заперечують причетність до нападу.

Президент США Дональд Трамп заявив 9 квітня, що ухвалить рішення про відповідні дії США протягом 24-48 годин.
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що можливі французькі удари по сирійському режиму будуть націлені на об'єкти, пов'язані з розробкою і виробництвом хімічної зброї.

Використання хімічної зброї заборонено Конвенцією про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та її знищення від 1993 року.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item