Франція звинуватила РФ у фальсифікації даних про хіматаку в Сирії

Франція звинуватила РФ у фальсифікації даних про хіматаку в Сирії
Дума після взяття армією Асада

Росія кожен день робить суперечливі заяви й не турбується про послідовність, тому що хоче посіяти сумніви і плутанину, вважають у МЗС Франції.

Росія кожен день поширює нові версії щодо хіматаки в Сирії і до сих пір не надала доступ експертам з ОЗХЗ до місця атаки. Про це йдеться в заяві МЗС Франції.
Заяви російської сторони суперечать тим фактам, які вдалося зібрати Парижу, стверджують французькі дипломати.
Офіційний Париж заявив, що експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) до сих пір не мають доступу до місця хімічної атаки. Це, на думку МЗС Франції, може свідчити про спробу приховати докази використання хімічної зброї.
"Повний, негайний і безперешкодний доступ повинен бути наданий групі ОЗХЗ, на чому ми завжди і наполягали", - йдеться в заяві.
МЗС Франції відзначило, що протягом усього періоду, який експерти ОЗХЗ не мають доступу до місця атаки, російська влада поширює "суперечливі" заяви і версії події.
"В один день говориться, що хімічна атака не відбулася, на наступний день вона списується на дії збройних груп, на наступний день її причиною стають західні маніпуляції. Вони не турбуються про послідовність заяв або правду, бо мова йде про спробу посіяти сумніви і плутанину" , - йдеться в заяві.
Сама Франція впевнена у причетності до хімічної атаки сил офіційного Дамаска. Це, підкреслює зовнішньополітичне відомство, пов'язано з комплексом зібраних французькими фахівцями доказів. Зокрема, Франція переконалася в достовірності фото- і відеосвідчень атаки і показань свідків. Крім того, факт застосування хімічної зброї зафіксували й численні неурядові гуманітарні організації. Наприкінці заяви МЗС Франції дає посилання на звіт, підготований французькими фахівцями, в якому містяться наявні докази причетності Москви і Дамаска до хіматаки.

Related

Події у світі 4994963796541171643

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item