Православні віруючі зустрічають Паску Христову

В Україні зустрічають Воскресіння Христове

Головне свято всього церковного року символізує вічне життя, перемогу над смертю і очищення від гріхів. На Великдень згадують події, описані в усіх чотирьох Євангеліях.

Православні християни в неділю, 8 квітня, відзначають головне церковне свято - Великдень, або Воскресіння Христове.
Хресний хід, який справляють у цю ніч у всіх православних храмах, символізує собою вервицю дружин-мироносиць, які йшли під ранок до гробу Христа і яких повідомив ангел про його воскресіння перед входом до гробової печери.
 
Згідно з Євангелієм, Ісус Христос був розіп'ятий на горі Голгофі біля стін Єрусалима. Його поховали найближчі учні, а на третій день він воскрес.
 
Святкування Великодня було встановлене ще апостолами. Точний час святкування визначив I Вселенський собор у 325 році, а саме в першу неділю після першого весняного повного місяця - між 4 квітня і 8 травня (за новим стилем), після юдейської паски.
 
Великоднє богослужіння звершується особливо урочисто як у перший день свята, так і на всю Світлу седмицю - тиждень після Великодня.
 
Старозавітне свято Паски було встановлене в пам'ять про вихід євреїв з Єгипту, де вони були в рабстві. Християни звеличують Великодень як перехід від смерті до нового життя, від землі до неба.
 
Нагадаємо, 7 квітня в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь.

Related

Суспільство 6375627991475511098

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item