УПЦ США просить про автокефалію УПЦ

УПЦ США підтримала прохання про автокефалію УПЦ

Підлеглі Константинополю українські єпископи, що знаходяться в США, підтримали створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Постійна конференція єпископів Української православної церкви США підтримала прохання до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Про це повідомляється на сайті УПЦ США.

"Постійна Конференція Українських Православних Єпископів поза межами України написала відповідного листа про підтримку дій, проведених Його Всесвятістю і Константинопольським Священним Синодом про можливе надання Томосу автокефалії Української Православної Церкви", - сказано в заяві.

УПЦ США ​​була організована в 1919 році групою українців в Сполучених Штатах. У 1924 році її очолив єпископ Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) Іван Теодорович. У 1995 році більша частина парафій відійшла під юрисдикцію Константинопольського патріархату, в 1998 році чотири парафії перейшли до УПЦ КП.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви. Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами. Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріарх розпочав розгляд прохання України про автокефалію.

Related

Суспільство 4803100634784264909

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item