Росія звинуватила США в візовій блокаді

Прапори Росії і США

Країни можуть залишитися без авіасполучення, оскільки офіційний термін очікування американських віз тепер становить вісім місяців, наголосили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС Росії не відкинули, що авіасполучення між РФ і США може припинитися через візову блокади, яку вибудовує стосовно російських громадян американська влада, пише РИА Новости.

"Уже навіть не можна відкинути, що наші країни залишаться без авіаційного сполучення. Аерофлот, який єдиний здійснює регулярні рейси між Росією і США, може виявитися змушений їх припинити, оскільки екіпажі відчувають зростаючі труднощі з отриманням американських віз", - йдеться в повідомленні міністерства.
У коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ наголошується, що положення з видачею дозволів на в'їзд в США вкрай пригнічує.
Офіційний термін очікування співбесіди, який в серпні 2017 року збільшили до 85 днів, тепер становить вісім місяців. У міністерстві констатували, що звертатися за візами стає безглуздо.
У МЗС наголосили, що подібні обмеження порушують російсько-американську Угоду про повітряне сполучення від 1994 року, яке передбачає завчасне надання всіх необхідних документів персоналу повітряних суден.
Нагадаємо, проблеми з видачею віз росіянам почалися в серпні минулого року, колиМосква у відповідь на закриття дипоб'єктів і висилку дипломатів із США зажадала уВашингтона скоротити чисельність працівників консульств і посольств до 455 осіб.

Related

Події у світі 1771451434547399713

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item