Отруєння Скрипаля: "Новачок" міг потрапити через російську гречку


Британська поліція висунула нову версію отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. З'явилась інформація, що нервово-паралітична речовина "Новачок" потрапила в організм постраждалих через гречку.
Напередодні чоловік попросив доньку привезти з Росії гречку з лавровим листом і спеціями. Вона забула це зробити і попросила про послугу жінку, яка прилетіла до Британії іншим рейсом. Правоохоронці допитали жінку, повідомляє The Times.
Основною версією залишається отруєння через вхідні двері їхнього будинку в Солсбері, де виявили сліди смертоносної речовини.
Нервово-паралітична речовина, якою отруїли батька та доньку, дуже потужна. Чиновники вважають, що завдання міг виконати тільки навчений фахівець, знайомий з хімічною зброєю.
Незалежний експерт з хімічної зброї Річард Гатрі зазначив, що речовину розробили так, щоб вона залишалась на ручці дверей, а потім потрапила на руку жертви.
"Це дуже складна хімія. По-перше, треба було зробити так, щоб речовина зникла з ручки після того, як до неї торкнулися. По-друге, зникнути вона мала не надто швидко".
Лікарі повідомили, що Юлія Скрипаль нещодавно прийшла до тями і добре реагує на лікування. Посольство Росії в Лондоні вимагає доступу до дочки колишнього російського розвідника. Британська влада вважає, що Юлія може надати цінну інформацію розслідуванню.
Велика Британія звинуватила Росію в причетності до цієї хімічної атаки з використанням нервово-паралітичного речовини "Новачок". В результаті у справі Скрипаля рішення щодо висилки дипломатів Росії прийняли більше 20 держав і НАТО. Перших 23 дипломатів РФ вислала Велика Британія.

Related

Події у світі 1001387680773504669

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item