Швейцарська лабораторія спростувала слова Лаврова щодо отруєння Скрипаля речовиною BZ

Сергій Лавров
Хімічна лабораторія швейцарського міста Шпіц не підтвердила слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що вони нібито встановили, що "Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні речовиною BZ, яка перебуває в арсеналі країн Заходу".
Відповідні записи опублікували у Twitter лабораторії.
Зокрема, там сказано, що всі коментарі уповноважена давати Організація за заборону хімічної зброї. Крім того, британська лабораторія у Портон-Дауні встановила, що отруйна речовина належить до класу Новачок, і потрібно виходити саме з цього, вказують швейцарські хіміки.



Only OPCW can comment this assertion. But we can repeat what we stated 10 days ago: We have no doubt that Porton Down has identified Novichock. PD - like Spiez - is a designated lab of the OPCW. The standards in verification are so rigid that one can trust the findings.

Нагадаємо, що 14 квітня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поставив під сумнів висновки Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському Солсбері. Він заявив, що в оприлюдненій цього тижня доповіді ОЗХЗ була використана інформація швейцарської лабораторії в Шпіці.
Голова МЗС Росії стверджує, що експерти цієї лабораторії встановили, що клінічна картина отруєння Скрипалів схожа на вплив отруйної речовини BZ, яку, за словами Лаврова, мають країни Заходу.
Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок у березні 2018 року. Юлія Скрипаль вже покинула лікарню і перебуває під охороною поліції в секретному місці. Її батько досі у шпиталі, але його стан покращився. 
Росія заперечує будь-яку свою причетність до гучного замаху.
Раніше Організація із заборони хімічної зброї у своєму звіті щодо розслідування отруєння Скрипалів підтвердила висновки Великобританії, проте назву та походження хімічної речовини розкрито не було.

Related

Події у світі 7422842312435846332

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item