Цукерберг повідомив про "зачистку" Facebook від російських тролів


Соцмережа Facebook заблокувала понад 270 сторінок, які керувались з російського "Агентства досліджень інтернету". Сторінки використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах, зокрема, в Україні.
Про це засновник Facebook Марк Цукерберг написав на своїй сторінці у соцмережі.
"Цей конкретний набір сторінок та облікових записів був націлений на Росію та людей, які розмовляють російською мовою у сусідніх країнах, таких як Азербайджан, Узбекистан та Україна", – заявив Цукерберг.
Деякі з сторінок, які були видалені, належать російським новинним організаціям, що контролювалися IRA.
За однією такою сторінкою у Facebook стежило близько мільйона людей. Крім того, ще близько 500 тисяч користувачів стежили за одним із таких облікових записів у Instagram.
Цукерберг пояснив, що Facebook із повагою ставиться до людей і урядів, які діляться політичними поглядами у соцмережі, але не дозволяє їм створювати фейкові облікові записи для цього.
"Коли організація робить це неодноразово, ми видаляємо всі їх сторінки, в тому числі ті, які можуть і не бути фейковими. Сторінки і облікові записи, які ми заблокували сьогодні, були видалені, оскільки вони контролювалися IRA, але не через контент, який вони поширювали", - написав Цукерберг.
Засновник Facebook зазначив, що у найближчі кілька тижнів користувачі за допомогою спеціального інструменту зможуть перевірити, чи стежили вони за обліковими записами, контрольованими "фабрикою тролів".
Як повідомлялось, міністерство фінансів США запровадило санкції проти обвинувачених у втручанні в американські вибори, в тому числі проти Агентства інтернет досліджень, відомого як "фабрика тролів".

Related

Події у світі 3315336257737806947

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item