NASA розробляє тихий надзвуковий літак


NASA разом із компанією Lockheed Martin створять експериментальний надзвуковий літак, який літатиме швидше за звук, при цьому буде відносно тихим.
Літак Low-Boom Flight Demonstrator, може зрештою прокласти дорогу комерційним надзвуковим подорожам землею, які наразі заборонені FAA через гучні звукові удари, йдеться на АBCnews.
"Надзвичайно зворушливо повернутись до розробки X-plane у такому масштабі ", – заявив Джайвон Шін, адміністратор з космонавтики у NASA.
Згідно з даними NASA, новий літак досягти надзвукової швидкості, створюючи серію "м'яких ударів" замість гучних.
Зазначається, що звичайні надзвукові літаки генерують ударні хвилі, які стикаються один з одним після розриву звукового бар'єру. Low-Boom Flight Demonstrator призначений для відправлення цих ударних хвиль один від одного. По звуку це схоже наче зачиняються двері автомобіля.
Вартість контракту сягає приблизно $ 247,5 млн. Згідно з умовами угоди це повинен бути одноядерний літак, який здатний пересуватись зі швидкістю 940 миль за годину.
До кінця 2021 року його повинні відправити у дослідницький центр польотів Армстронга, що у Каліфорнії.
Глава компанії SpaceX Ілон Маск анонсував перше випробування нового космічного корабля для польоту на Марс в першій половині 2019 року. Кінцевою метою SpaceX Ілон Маск вважає створення умов для розміщення на Марсі людської колонії, він заявив в ході виступу на ярмарку технологій SXSW в техаському місті Остін.

Related

Технології 1007695149747033866

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item