У Росії суд постановив заблокувати Telegram

Суд ухвалив заблокувати Telegram негайно

Заблокувати месенджер постановили негайно - до набрання рішенням за позовом чинності. Розгляд справи по суті тривав 20 хвилин.

 
Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору і постановив заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Про це в п'ятницю, 13 квітня, повідомляє Медуза.
 
Суд дозволив почати блокування негайно - до набрання рішенням за позовом чинності.
 
Представників Telegram на засіданні суду 13 квітня не було - раніше творець месенджера Павло Дуров відмовився брати участь у судовому процесі, назвавши його "відвертим фарсом". Проте його адвокати відправили до суду клопотання з проханням перенести засідання, проте вона була відхилена.
 
Медуза уточнює, що розгляд позову по суті зайняло 20 хвилин, після чого суддя протягом 40 хвилин готувала рішення в нарадчій кімнаті.
 
Нагадаємо, 6 квітня Роскомнадзор попросив Таганський суд заблокувати Telegram за відмову компанії передати ФСБ ключі шифрування, щоб спецслужба могла прочитати переписку користувачів. У Telegram заявляли, що зробити це технічно неможливо.
 
Юристи Telegram подали позов до Верховного суду і вимагали визнати наказ ФСБ про передачу ключів незаконним. Верховний суд РФ відхилив цей позов. Після цього Роскомнадзор дав Telegram 15 днів на передачу ФСБ ключів шифрування, цей термін закінчився 4 квітня.
 
12 квітня Роскомнадзор попросив суд негайно заблокувати Telegram у Росії в разі задоволення позову про його блокування.

Related

Події у світі 6363910465599823534

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item