The Telegraph: Спецслужби Британії встановили ключових підозрюваних у замаху на Скрипаля

Спецслужби Британії встановили ключових підозрюваних у замаху на Скрипаля
Поліція Британії ідентифікувала ключових підозрюваних у замаху на Сергія Скрипаля та його доньку Юлію
Британська поліція і розвідувальні відомства ідентифікували основних підозрюваних в замаху на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, пише The Telegraph з посиланням на джерела.
За інформацією газети, контртерористичний підрозділ Скотланд-Ярду працює над вибудовуванням кримінальної справи проти осіб, які, за даними поліції, перебувають у РФ.
"Не дивлячись на те, що розслідування, як очікується, триватиме ще кілька місяців, в останні дні в ньому було здійснено серйозний прорив, який дозволив визначити коло основних підозрюваних", - пише видання.
The Telegraph зазначає, що поліції вдалося визначити конкретні імена після аналізу списків пасажирів, які прибули до Великої Британії і вилетіли з неї, а також вивчивши записи з камер відеоспостереження і перевірки автомобільних номерів.
"Скотланд-Ярд визнає, що будь-яка спроба допитати і тим більше притягти підозрюваних до кримінальної відповідальності зустріне перешкоди з боку Москви і призведе до ще більшого охолодження між країнами", - підкреслює газета.
Нагадаємо, 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі Maltings у Солсбері, після чого були госпіталізовані до реанімації.
Вони, а також ще кілька випадкових громадян зазнали впливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.
Пізніше стало відомо, що Скрипаль виписали з лікарні.
Уряд Великобританії заявив, що нервово-паралітична речовина військового походження, якою було отруєно сім'ю Скрипаль, була розроблена у Росії, і відома під назвою Новачок. РФ в свою чергу все традиційно заперечує.
У підсумку Британія оголосила про санкції, виславши з країни 23 російських дипломатів. На знак солідарності ще понад 20 країн світу, в тому числі США, оголосили персонами нон грата понад сотні російських шпигунів, які працювали під дипломатичним прикриттям.

Related

Події у світі 6880261211830667565

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item