Трамп вирішив відкласти нові санкції проти Росії - WP

Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп відклав введення нових санкцій проти Росії, повідомляє The Washington Post з посиланням на кількох людей, знайомих з ситуацією.
Раніше про намір ввести обмеження вже 16 квітня заявляла постпред США в ООН Ніккі Хейлі.
Як пише WP, в неділю ввечері Трамп провів зустріч зі своїми радниками з національної безпеки і висловив невдоволення тим, що введення нових санкцій було офіційно анонсоване, бо він ще недостатньо їх вивчив.
На думку співрозмовників видання в адміністрації, Трамп навряд чи схвалить нові санкції проти Росії, "поки для цього не з'явиться відповідний привід".
Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс зазначила, що "в адміністрації вивчають можливість нових санкцій в найближчому майбутньому".
Співрозмовник WP в Білому домі розповів, що заява Хейлі була її особистою ініціативою і вона зробила помилку, "яку тепер необхідно усунути".
Нові санкції проти Росії були анонсовані як відповідь на підтримку Москвою режиму президента Сирії Башара Асада, якого звинувачують у застосуванні хімічної зброї під час війни в його країні. Збройні Cіли Російської Федерації з 2015 року беруть участь у бойових діях в Сирії на боці урядових військ і проурядових воєнізованих формувань. Москва заперечує застосування хімзброї армією Асада.
Нагадаємо, 7 квітня внаслідок атаки із застосуванням газоподібного хлору в місті Дума, в сирійській провінції Східна Гута, останньому оплоті сирійської опозиції, загинули щонайменше 70 осіб.

Related

Події у світі 1742518763906592614

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item