Ізраїль першим у світі застосував американські винищувачі за $100 мільйонів

Ізраїль першим у світі застосував американські винищувачі за $100 мільйонів
Ізраїльські ВПС ЦАХАЛ вперше в історії застосували в бойових умовах американський винищувач Lockheed Martin F-35 Lightning II.
Про це заявив командувач ізраїльською авіацією Амікам Норкін, повідомляє Daily Mail.
Минулого року міністр оборони США Джеймс Маттіс захищав програму перед президентом Дональдом Трампом. Останній критикував її за ціну - близько $100 млн.
Ізраїль використовує F-35 на всьому Близькому Сході. Застосовує їх в атаках на двох різних фронтах, заявив Норкін. Мав на увазі Сирію та Ліван, припускають експерти.
F-35 уникли 100 ракет, випущених сирійськими ПВО, - розповів командувач ВПС.
"Іранці випустили 32 ракети, ми перехопили чотири з них, а решта впала за ізраїльською територією. У відповідь вилетіла наша авіація, і по ній випустили близько 100 ракет типу земля-повітря", - сказав він.
Мова йде про конфлікт з обстрілом Голанських висот. Він стався після виходу США із іранської ядерної угоди.
Що відомо про конфлікт:
Іран підтримує правлячий режим Башара аль-Асада, є союзником Росії. Ізраїль виступає на боці міжнародної коаліції, очолюваної США.
Зіткнення почалося через кілька годин після того, як 8 травня президент США Дональд Трамп вивів США із ядерного угоди з Іраном. Він назвав документ "катастрофічним" і "неповноцінним за своєю суттю". Пообіцяв ввести нові санкції проти Тегерана.
Ізраїльтяни завдали ракетного удару по Кісві, на південь від Дамаска, Сирія. В результаті загинуло 15 осіб.
9 травня іранські сили "Кудс" запустили 20 ракет по ізраїльському кордону на Голанських висотах (цей регіон є спірним. Більший відсоток території в даний час контролює Ізраїль. Як Ізраїль, так і Сирія вважають Голанські висоти частиною своєї території. З 1944 до 1967 року Голанські висоти входили до складу Сирії. Ізраїль захопив 2/3 території в ході Шестиденної війни в червні 1967 року. - Gazeta.ua).
В результаті удару сил "Кудс" ніхто не постраждав - повідомляють ізраїльтяни. Система захисту "Залізний купол" перехопила ракети.
"Якщо в Ізраїлі буде дощ, затопить Іран", - сказав міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман. Це розцінили як попередження про війну.
Пізніше Тель-Авів розбомбив бази Ірану в Сирії за допомогою 70 ракет. Загинули 23 солдати - п'ять сирійських солдатів, в тому числі два офіцери і 18 бойовиків.
Ізраїльська ракета Spike NLOS знищила зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" сирійської армії. Відео знято камерою на самій ракеті.
Після того Москва відклала поставки до Сирії систем ППО.
Прес-секретар МЗС Ірану Бахрам Касемі заперечив ракетний удар по позиціях Ізраїлю. Також заперечив, що в Сирії від ізраїльських бомб загинули іранські військові. Іран взагалі не направляв до Сирії свою армію, заявили у комітеті з питань оборони в іранському парламенті.

Related

Події у світі 8024584662696972172

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item