Слідчі в Нідерландах показали уламки російської ракети, якою збили МН17 під Донецьком

Слідчі в Нідерландах показали уламки російської ракети, якою збили МН17 під Донецьком
24 травня в Нідерландах слідчі показали уламки ракети, знайдені на території України в вересні 2016 року
Міжнародна слідча група (JIT) на прес-конференції в Нідерландах 24 травня показала уламки ракети, якою збили малайзійський Боїнг рейсу MH17 під Донецьком 17 липня 2014 року.
До JIT входять представники низки країн, у тому числі й Австралії. Керівник федеральної поліції Австралії Дженіфер Хурст розповіла, що літак був збитий ракетою серії 9М38. Частину ракети, де був розміщений двигун ракети, знайшли на території України у вересні 2016 року.
"На оболонці був знайдений номер, який вказує на код виробника - підприємство розташоване в Московській області, рік виробництва – 1986, також вказаний серійний номер ракети", - цитує Хурст Європейська правда.
Загалом слідчим вдалося з’ясувати, кому належить та звідки привезли Бук, яким вбили 298 пасажирів МН17. Міжнародні слідчі встановили, що ракета-вбивця належала 53-ій зенітно-ракетній бригаді Збройних сил РФ, яка базується в Курську.
Міжнародні слідчі попросили відгукнутися свідків збиття МН17. Зокрема, йдеться про переміщення ракети-вбивці у день трагедії, 17 липня 2014 року та інше. Слідчі ж відновили у форматі відео маршрут вивезення БУКа до Росії.
Після цього російське міністерство оборони заявило, що жоден російський зенітно-ракетний комплекс не перетинав кордон з Україною.





Катастрофа малазійського Боїнга сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту.

Related

Події у світі 1187689525285593116

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item