Розслідування катастрофи МН17: в СБУ зробили гучну заяву

Розслідування катастрофи МН17: в СБУ зробили гучну заяву

СБУ знає імена осіб, які причетні до знищення малайзійського Boeing-777 над територією Донбасу.
Про це розповів глава служби Василь Грицак, передає 112.ua.
Поки що СБУ не буде оприлюднювати відомі імена, адже це може нашкодити розслідуванню та безпеці звинувачених. Однак вже скоро це буде можливо.
"Насправді персоніфікація є. В інтересах розслідування та заради забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства члени спільної групи не оприлюднюють ці імена, але у нас в роботі досить вузьке коло осіб, які причетні до скоєння цього страшного злочину. Я переконаний, що за рішенням керівника слідчої групи найближчим часом імена називатимуться", - зауважив Грицак.
Наразі СБУ планує встановити виконавців та людей, які віддавали накази.
"Зараз, як ми вважаємо, дуже важливо, знаючи, кому належав станом на 2014 рік "Бук", а саме 53-й бригаді, з'ясувати, як проходили команди, безпосереднє коло виконавців, ті, хто сидів у "Буці", ті, хто віддавав накази, тобто персоніфікувати відповідальність. Фактично докази російської причетності або Збройних сил Російської Федерації є катастрофою для російського політичного і військового керівництва", - сказав Грицак.
Він також зазначив, що під час розслідування справи СБУ надала близько 1,5 млн перехоплених файлів, які можуть бути використані як докази.
Міжнародна слідча група довела вину Росії у катастрофі Boeing на Донбасі 17 липня 2014 року. Комплекс "Бук", з якого збили малайзійський Boeing під Донецьком, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

Related

Суспільство 7202424865631796166

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item