ВПС Ізраїлю опублікували запис знищення сирійського ЗРПК Панцир С-1, поставленого Росією

ВПС Ізраїлю опублікували запис знищення сирійського ЗРПК Панцир С-1

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розповіла подробиці удару по іранських об'єктах в Сирії.
"Сирійська атака батареї SA-22 (Панцир С-1) вранці після спроби обстрілу з літака", - повідомили ВПС Ізраїлю.
Як пише Newsru.co.il з посиланням на прес-службу ЦАХАЛу, в ніч на 10 травня на території Сирії у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території були атаковані більше 50 цілей.
За офіційними даними, серед них були: п'ять радарів сирійських ППО систем С-200 (SA5), С-75 Двіна (SA2), Панцир-С1 (SA22) і Бук-М1-2 (SA17).
Зазначається, що більшість ударів було завдано по базах, штабам і розвідувальним підрозділам угруповання Ель-Кудс іранського Корпусу вартових ісламської революції. Серед об'єктів також під удар ізраїльських ВПС потрапила іранська військова база на північ від Дамаска, склади озброєнь в міжнародному аеропорту Дамаска та інші об'єкти.
Також знищено автомобіль, з якого здійснювалися запуски ракет у бік Ізраїлю, що і спричинило обстріли у відповідь.
"Всі ізраїльські літаки, що брали участь в операції, успішно повернулися на аеродроми базування", - підкреслили військові.
За даними ЦАХАЛ, угруповання Ель-Кудс для обстрілу ізраїльської території використовувала реактивну систему залпового вогню Ураган радянського виробництва.
Глава прес-служби Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) бригадний генерал Ронен Манеліс заявив, що ізраїльське командування заздалегідь попередило російських колег про масований удар по цілях у Сирії у відповідь на іранську ракетну атаку.
Крім того, в ізраїльській армії опублікували запис ліквідація іранської РСЗВ Ураган в Сирії.
Офіційний представник ЦАХАЛу по роботі з іноземними ЗМІ підполковник Йонатан Конрікус на брифінгу підтвердив, що ізраїльські військові з метою підготовки діяли в Сирії кілька тижнів.
"Це була широкомасштабна операція проти значних компонентів іранської присутності - розвідувальних, логістичних, військових баз, складів, спостережних пунктів і багато чого ще", - сказав він.
Підполковник назвав авіаудари однією з найбільших ізраїльських повітряних операцій за останні роки і "точно найбільшою проти іранських цілей".
В Ізраїлі підкреслюють, що не зацікавлені в ескалації конфлікту на своїх північних кордонах і закликають Іран утриматися від нових атак, щоб уникнути більш потужної відповіді.
Нагадаємо, в ніч на 10 травня Іран завдав масованого ракетного удару з території Сирії по позиціях Ізраїлю на Голанських висотах.
Після цього ізраїльські військові випустили кілька ракет по території Сирії.
За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в результаті удару Ізраїлю по іранських об'єктах у районі Аль-Кісуа в Сирії жертвами стали 15 осіб.
США засудили ракетний удар Ірану по позиціях Ізраїлю на Голанських висотах

Related

Події у світі 1050195983950713810

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item