США планують виділити Україні 250 млн доларів на допомогу у сфері безпеки

США планують виділити Україні 250 млн доларів на допомогу у сфері безпеки
50 млн доларів із цієї суми запропоновані для надання летальних видів озброєнь оборонного характеру
У проекті оборонного бюджету США на 2019 рік пропонується виділити 250 мільйонів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки.
Відповідний документ представив Комітет із питань збройних сил Палати представників Конгресу США, повідомляє посольство України в США на сторінці в Facebook.
Відзначається, що 50 мільйонів доларів із цієї суми запропоновані виключно для надання летальних видів озброєнь оборонного характеру.
"Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США представив проект закону про Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони. Сума коштів, яку пропонується виділити для політики безпеки допомоги Україні, в тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі $250 млн", - інформували в посольстві.
Дипломатичне відомство підкреслило, що зазначена сума на 100 мільйонів доларів більша, ніж Комітет пропонував надати в поточному бюджетному році.
При цьому українські дипломати нагадали, що перед подачею на підпис президенту США, проект бюджету повинен бути узгоджений із версією, яку підготує Сенат, і проголосований обома палатами Конгресу.
Раніше посол США в Україні Марі Йованович заявила, що, починаючи з 2014 року США надали Україні майже мільярд доларів на допомогу у сфері безпеки.

Related

Події у світі 2240385306285344506

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item