Німецькі екологи хочуть через суд зірвати будівництво Північного потоку-2

Німецькі екологи хочуть через суд зірвати будівництво Північного потоку-2
Спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі"
Екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт зі спорудження газопроводу Північний потік-2 на ділянці в Грайфсвальдській затоці, яке заплановане на 15 травня, передає DW.
Як зазначає видання, компанія Nord Stream 2 має намір у вівторок, 15 травня, почати екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці.
Nabu ще в лютому звернулося до суду з проханням винести окрему ухвалу проти дозволу на будівництво Північного потоку-2, виданого Гірським управлінням міста Штральзунд.
Глава Nabu Лайф Міллер заявив, що компанія Nord Stream 2 намагається поставити екологів перед доконаним фактом і тим самим "потоптати ногами не тільки захист моря і клімату, а й право екологів на пред'явлення позовів".
У Nabu впевнені, що спорудження Північного потоку-2 завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі".
Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.
Раніше повідомлялося, що в німецькому місті Лубмін почали будівництво Північного потоку-2.

Північний потік 2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком - 55 млрд куб. м. газу.
Північний потік 2 пройде уздовж газопроводу Північний потік по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсвальд, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Related

Події у світі 4453965897102128782

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item