США розкритикували альянс Німеччини і РФ щодо Північного потоку-2

США розкритикували альянс Німеччини і РФ щодо Північного потоку-2
США занепокоєні будівництвом Північного потоку-2

Посол США в Німеччині Річард Гренелл в інтерв'ю німецькому медіаконцерну Funke Mediengruppe виступив з критикою проекту газопроводу Північний потік-2, під час реалізації якого Берлін тісно співпрацює з Москвою.

Він заявив, що США "дуже стурбовані" через Північний потік-2. Посол попередив Німеччину і Європу про російський вплив через цей проект.

Як пише DW, Гренелл наголосив, що США тісно працюють з тими європейцями, які поділяють ці побоювання. Він також назвав "дуже проблематичною" нинішню стратегію щодо газопроводу.

Нагадаємо, на початку травня 2018 року в Німеччині почали будівництво Північного потоку-2, хоча ще не всі країни дали дозвіл на будівництво цього газопроводу. Уряд канцлера Ангели Меркель всіляко підтримує це будівництво, стверджуючи, що в його основі тільки економічний інтерес.

Проект газопроводу різко критикує Україна і центрально-європейські країни, які вважають, що його реалізація призведе до фактичного знищення української газотранспортної системи.

Заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що реалізація проекту Північний поток-2 є вигідною Німеччини, оскільки дозволить їй контролювати газовий ринок Європи.

Related

Економіка 3007114501178176758

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item