НАТО: На бойовиків Донбасу працює 3-5 тисяч російських фахівців

На бойовиків Донбасу працює 3-5 тисяч російських фахівців
Петр Павел вважає, що збільшення кількості зброї з однієї сторони призведе до нарощування арсеналу противником
Росія зберігає ключові пости у військовій структурі та управлінні окупованим Донбасом за своїми фахівцями. Всього на окупованому сході України перебуває від 3 до 5 тисяч російськиъ експертів.
Такі дані озвучив голова Військового комітету НАТО, чеський генерал Петр Павел у інтерв’ю Радіо Свобода.
За його словами, Росія, попри свої заперечення, також суттєво підтримує окуповані райони Донецької та Луганської областей обладнанням, особливо військовою технікою, важким озброєнням, боєприпасами, усіма матеріально-технічними ресурсами.
"Отже, в принципі, ми можемо сказати, що без значної підтримки Росії ці два регіони не змогли б вижити", – наголосив генерал.
На його думку, в Україні можливе мирне врегулювання ситуації на Донбасі. Водночас він вважає, що "залучення більшої кількості летальної зброї призведе до незбалансованості, у відповідь на яку й інша сторона почне доставляти більше летальної зброї".
Раніше Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення, у якому фактично визнала окупацію окремих районів Донбасу Російською Федерацією. Згодом Асамблея закликала Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.
У 2014 році Росія інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій області та пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014 і лютому 2015 років.
Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима та озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію в складі кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистських елементів.
Унаслідок російської агресії загинули понад 10 тисяч українців, більш ні 20 тисяч зазнали поранень, 1,8 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами. Крім того, Україна через агресію Росії втратила понад 16% ВВП.

Related

Події в Україні 5930348829256131550

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item