5 найпоширеніших помилок, які заважають скуднути

5 найпоширеніших помилок, які заважають скуднути

Навіть наймодніші дієти можуть не допомагати, якщо допускати помилки.

Їх робить не одна чи дві людини. Це найпоширеніша омана, яка вводить усі старання в глухий кут. Щоб так не помилятися, варто про них знати наперед.
1. Нехтування питним режимом
При перших сигналах голоду випити склянку води і зачекати 20-30 хв. Щодня потрібно випивати мінімум 1,5 літра води. У теплу пору року та під час інтенсивних занять спортом кількість води на день варто збільшити до 2-2,5 літра.
Те саме слід зробити при значних інтелектуальних навантаженнях, адже для усіх розумових операцій головний мозок використовує або воду, або глюкозу. І якщо надмірне надходження води легко компенсується діяльністю нирок, то надлишок глюкози трансформується у зайві сантиметри на талії та стегнах.
2. Надання переваги умовно дієтичним продуктам
Найбільш популярними є знежирені продукти. Для порівняння, у 100 мл пакетованого соку міститься близько 12 грамів цукру, у 100 мл молочного коктейлю – 5,5 грама, а у "дієтичній" колі – до 35 г.
Спрагу втамувати може тільки вода. Овочі та фрукти можуть додавати калорій завдяки вмісту цукру.
При складанні меню варто звертати увагу не лише на енергетичну цінність продуктів, а й на глікемічний індекс. Цей показник відображає швидкість перетворення продукту на глюкозу та зростання її рівня у крові. Чим він вищий, тим багатша їжа на "легкодоступні" вуглеводи і тим більше вона розганятиме апетит.
3. Неправильне розуміння бажань організму
Часто чогось хочеться, але не означає, що організм просить саме цей продукт. Натомість, він вимагає певних речовин, що містяться в цих продуктах. І замість того, щоб ласувати цукерками, можна і потрібно з'їсти щось корисніше.
4. Зловживання дієтами
Чим довше триває цей стрес, тим більше організм мобілізує свої ресурси. Основну частину енергії він скеровує на забезпечення життєво важливих функцій. І якщо внаслідок тижневого тотального дефіциту калорій вдалося позбутися кількох кілограмів, при поверненні до звичного режиму харчування вони швидко "наростуть" знову.
Організм почне запасати енергію про всяк випадок у вигляді жирових клітин. Чим частіше повторюватимуться дієти, тим більше він робитиме стратегічних запасів. Краще перейти на збалансоване харчування.
5. Нехтування фізичним навантаженням
Дієти не зроблять тіло підтягнутим,. це під силу тільки регулярним заняттям спорту. Найбільш ефективними для схуднення прогулянки пішки чи на велосипеді на свіжому повітрі, плавання, біг, стрибки на скакалці, ходьба на лижах. Хоча б 30 хв на день 3-4 рази на тиждень.

Related

Здоров'я 8644330301708588177

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item