Вчені знайшли останки стародавнього пінгвіна віком 61 млн років

Вчені знайшли останки стародавнього пінгвіна віком 61 млн років

У Новій Зеландії на березі річки Вайпара знайшли закам'янілий скелет стародавнього пінгвіна віком 61 млн років.
Знахідку виявили дослідники із Кентерберійського музею в Крайстчерчі (Нова Зеландія) і Зенкенбергского музею природної історії у Франкфурті (Німеччина), передає Dominion Post.
Стародавній пінгвін належить до раніше невідомого виду. На сьогодні це найдавніший представник сімейства нелітаючих птахів. До цього часу найстаршими вважалися пінгвіни виду Crossvallia unienwillia, які жили на Землі 56-59 млн років тому.
Знайдена тварина щонайменше на 30 см вища за своїх сучасників. Її зріст сягав 1,5 м. Зараз найвищими є імператорські пінгвіни - 120 см. Також стародавній вид "нелітаючих" мав надзвичайно довгий дзьоб. Однак загалом стародавній птах не відрізнявся від сучасних пінгвінів, вочевидь він так само незграбно пересувався на задніх лапах.
За словами вчених, на основі знахідки можна припустити, що раніше видове розмаїття пінгвінів було значно більшим. І цілком ймовірно, що вони могли застати часи динозаврів.
У Національному антарктичному центрі зустріли учасників 22-ї Української антарктичної експедиції. Рік дослідники працювали на станції "Академік Вернадський". Перебували на острові Галіндез і біля берегів Льодового океану.

Related

Цікаво 4496353727993980069

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item