На Філіппінах знайшли кам'яні знаряддя, яким 700 тисяч років

На Філіппінах знайшли кам'яні знаряддя, яким 700 тисяч років
Знаряддя віком 700 тисяч років
Міжнародна група вчених виявила на Філіппінах стоянку предків людини, вік якої сягає 709 тисяч років. Археологи знайшли на стоянці 57 кам'яних знарядь.
Ці інструменти не були створені сучасними людьми, їх зробили близькі предки Homo sapiens, пише Science Alert.
Нове відкриття показує, що предки людини були в Південно-Східній Азії на сотні тисяч років раніше, ніж ми думали.
Вчені виявили 49 загострених кам'яних уламків, молотильні камені і шість ядер - каменів, з яких сколюються заготовки, які використовуються для виробництва знарядь праці.
Крім того, були знайдені кістки стегодона, оленя, прісноводної черепахи, варана і носорога. Скелет носорога був дуже цікавим. У деяких кісток були сліди зрізів, ніби з тварини знімали м'ясо, а плечова кістка, схоже, була роздроблена каменем.
Вид людини, яка виготовила ці знаряддя залишається невідомим, але знахідки свідчать про заселення островів Південно-Східної Азії представниками роду Homo в ранньому або середньому плейстоцені, задовго до прибуття туди сучасної людини.
До сих пір найбільш раннім свідченням перебування людини на філіппінських островах була кістка пальця ноги мініатюрної людини, знайдена в печері Каллао на острові Лузон. Її вік становить 67 тисяч років.
Археолог Герріт ван ден Берг з Університету Вуллонгонга в Австралії говорить, що предки Homo sapiens, швидше за все, поширилися по всьому регіону за кілька хвиль протягом тисячоліть. Він також вважає, що вони, ймовірно, подорожували з півночі на південь з Китаю і Тайваню, а не із заходу на схід.
"Наша гіпотеза полягає в тому, що предки цих людей - переселенці з півночі, а не з островів Яви і Балі. Ми не думаємо, що вони будували плоти, вони, ймовірно, були занесені сюди цунамі. Сейсмічна активність характерна для цього регіону", - стверджує Герріт ван ден Берг.

Related

Цікаво 7967564187505529699

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item