СБУ передала до Міжнародного суду матеріали про причетність російських військових до обстрілу Маріуполя

СБУ передала до Міжнародного суду матеріали про причетність російських військових до обстрілу Маріуполя
Глава СБУ Василь Грицак
Служба безпеки України передала до Міжнародного суду ООН матеріали про причетність кадрових військових Збройних сил РФ до обстрілу Маріуполя ракетами у 2015 році. 
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на главу СБУ Василя Грицака.
"Служба з самого початку війни проводить активну роботу зі збору доказів російської присутності на нашій території, зокрема участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ на території нашої держави", – заявив Грицак.
Глава СБУ також повідомив, що на сьогодні матеріали про причетність кадрових військовослужбовців ЗС РФ до обстрілу житлового мікрорайону Маріуполя Східний в січні 2015 року передані в Міжнародний суд ООН і відправлені в 184 українські установи за кордоном і міжнародні організації.
"Встановлено і задокументовано, що цей злочин скоїли кадрові російські військовослужбовці. Цей теракт здійснили два штатних ракетних дивізіони Збройних сил РФ. З території Росії операцією безпосередньо керував начальник Ракетних військ і артилерії Південного військового кола ВС РФ генерал-майор Степан Ярощук, у тимчасово окупованому Донецьку обстрілом керував полковник ЗС РФ Олександр Цаплюк з позивним Горець", – розповів Грицак.
За його словами, наразі триває робота зі збору доказів участі російської армії в обстрілі міста Краматорська Донецької області.
Нагадаємо, 24 січня 2015 року в результаті обстрілу житлового мікрорайону Маріуполя Східний загинула 31 людина і було поранено 117 людей.

Related

Політика 3374680207562923161

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item