Археологи знайшли місто біблійного царя


Археологи знайшли залишки міста царя Давида. 
Проаналізували дерев'яну підлогу будівлі, ритуальний кубок та кісточки оливок і встановили, що місто існувало у 1006−950 роки до н. е.
"Ми впевнені в тому, що наші висновки інші археологи та історики сприймуть скептично, особливо з огляду на те, які матеріали ми використовували для датування. З іншого боку, навряд чи хтось буде заперечувати, що вік всіх зразків наближається до позначки в 3 тисячі років. Це вселяє в нас упевненість і вказує на те, що ми навряд чи помилилися", — заявив Аврахам Фауст з Інституту археології в Рамат-Гані Ізраїль, повідомляє dailymail.
Споруда була оточена стіною висотою в 1,5 метра. Це змусило вчених припустити, що "велике царство" Давида і Соломона дійсно існувало.
Це може вказувати на те, що Іудея в той час була набагато менш розвиненою, ніж Ізраїль, і ніколи не була його складовою частиною.
Жодна інша культура, яка існувала тоді на території Близького Сходу, не будувала будинки подібним чином і не використовувала такі матеріали.
Давньоримську колону з письменами на івриті знайшли археологи у Західній Галілеї, Ізраїль. Відкриття може доводити існування засновника вчення Кабали Рабі Шимона Бар-Іохаєма. За легендами він переховувався в галілейському селі Пкіін від римлян.

Related

Цікаво 2457208047617606606

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item