Дитина в Тернополі померла не від вакцинації - МОЗ

Дитина в Тернополі померла не від вакцинації - МОЗ
В Україні знову дозволили заборонені індійські вакцини

МОЗ доручив Держлікслужбі скасувати раніше видане розпорядження про тимчасову заборону серії вакцин АКДС і ІПВ на території України.

У Міністерстві охорони здоров'я України оприлюднили результати розслідування смерті дитини в Тернопільській області, після якої була введена заборона на ввезення індійської вакцини. Розслідуванням встановлено, що вакцина не є причиною смерті, повідомляє в понеділок, 7 травня, прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
Відзначено, що у зв'язку з цим міністерство доручило Державній службі з лікарських засобів і контролю за наркотиками відкликати раніше видане розпорядження про тимчасове вилучення вакцини Імовакс Поліо (профілактика поліомієліту, - ред.) і вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.
"Регіональна група оперативного реагування надала результати розслідування летального випадку дитини в Тернопільській області, що збігаються у часі з проведенням імунізації. Результати доводять відсутність причинно-наслідкового зв'язку між проведенням імунізації і смертю", - йдеться в повідомленні.
Як зазначили в МОЗ, у експертів Держлікслужби не було ніяких фактів про те, що смерть дитини може бути пов'язана із застосуванням вакцини.
Нагадаємо, раніше Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила реалізацію і застосування індійської вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку.
Заборона була викликана інцидентом, коли ввечері 23 квітня у Тернополі незабаром після комплексного щеплення померла шестимісячна дитина. Вранці дівчинка виглядала цілком здоровою. Рідні припускали, що дитина могла померти внаслідок щеплення.

Related

Суспільство 3734022038719963545

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item