Дуда попросив ООН ввести миротворців на Донбас

Президент Польщі Анджей Дуда

Миротворці ООН повинні знаходитися уздовж міжнародно визнаного кордону України з Росією, вважає президент Польщі, а також на всій території, яка знаходиться під контролем сепаратистів.

Президент Польщі Анджей Дуда під час засідання Ради безпеки ООН попросив про введення миротворців на схід України в зону конфлікту з підтримуваними Росією сепаратистами і вздовж кордону з Росією, повідомляє Радіо Свобода. Відзначається, що з такою заявою Дуда виступив під час засідання Радбезу ООН, що відбулося в Нью-Йорку пізно ввечері 17 травня.
"Ми виступаємо за розміщення миротворчої місії ООН. По-перше, ці сили повинні бути розміщені вздовж міжнародно визнаного кордону України з Росією. Я також наголошую, що в разі, якщо це станеться, ці сили повинні бути дислоковані по всій території, яка зараз знаходиться в руках сепаратистів", - сказав Дуда в Нью-Йорку.
Відзначається, що в травні Польща головує в Радбезі ООН. Як президент Ради безпеки в цьому місяці, представник Польщі в ООН може винести пропозицію Варшави на дебати. У той же час, ця пропозиція може бути ветована Росією, яка виступає проти розміщення збройних миротворців ООН на кордоні з Україною.
У той же час, Росія, яка подала до Ради безпеки ООН пропозицію про сили організації на Донбасі, домагається, щоб ці сили дислокувалися тільки поблизу лінії контакту в місцях, де працюють спостерігачі ОБСЄ, і мали завдання тільки охороняти цих спостерігачів. Україна і її західні союзники відкинули такі обмеження і наполягають, що ці сили повинні працювати на всій непідконтрольній Україні території Донбасу, включаючи неконтрольовану зараз ділянку російсько-українського кордону, і мати широкий миротворчий мандат.
Відзначимо, Польща, як непостійний член Ради Безпеки ООН, в 2018 - 2019 роках у травні головує в цій організації.
Раніше Дуда заявляв, що Російська Федерація повинна залишити Україну в спокої.

Related

Події у світі 5537435399346111049

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item