Санкції проти РФ потрібно посилювати постійно і синхронно з іншими країнами - Волкер

Санкції проти РФ потрібно посилювати постійно і синхронно з іншими країнами - Волкер
Курт Волкер
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що вплив західних санкцій на Росію можна оцінювати по-різному, проте для зміни поведінки РФ їх потрібно постійно посилювати і "робити це у взаємодії з усіма союзниками", передає Укрінформ.
Відповідаючи на питання, чи вплинули західні санкції на РФ, Волкер зазначив: і так, і ні.
"Якщо ви поглянете на те, чи змінила Росія свою поведінку, прийняла рішення вивести свої сили з України і повернути Крим - очевидно, що ні, ми не добилися "драматичного" ефекту", - зазначив представник США під час тематичної конференції у Вашингтоні.
З іншого боку, за його словами, можна помітити, як кожен день відбувається "істотний вплив на відносини Росії з рештою світу", і не тільки в рамках Євросоюзу, але і в більш широкому контексті.
Волкер підкреслив, що, незважаючи на просування таких проектів, як Північний потік-2 і інші зусилля, Росія намагається розділити Європу. Тому "дуже важливо поступово нарощувати тиск на Росію і робити це у взаємодії з усіма союзниками".
"Якщо ви демонструєте, що тиск кожен раз посилюється, і ви готові продовжувати це і надалі і зберігати єдність, це буде чітким об'єднаним меседжем щодо ширшої реакції на те, що робить Росія. Я думаю, що спільна позиція - це дуже важливо", - підкреслив Волкер.
Американський дипломат також зазначив, що Європа і США "абсолютно комбіновані" в питанні щодо врегулювання ситуації в Україні і створення тиску на РФ.
"Україна - це одне з питань, по якому ми маємо найбільш постійну координацію", - зазначив він.
Раніше повідомлялося, що РНБО підтримала введення нових санкцій проти Росії.
6 квітня США запровадили санкції проти сімох російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.
Глава Мінфіну Стівен Мнучін пояснив запровадження нових санкцій тим, що російські олігархи й еліти отримують вигоду від діяльності влади РФ, яка веде підривну і деструктивну політику по всьому світу, зокрема продовжує окуповувати Крим і провокує насильство на сході України.
Нові санкції США обвалили російський фондовий ринок і призвели до падіння курсу рубля.
Сукупні статки 50 найбагатших людей Росії тільки за день скоротилися більш ніж на $11,7 млрд слідом за падінням російського фондового ринку через введення нових санкцій США.
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав нові санкції США щодо РФ "кричущим нехтуванням всього і вся". А прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив підготувати заходи у відповідь.

Related

Політика 7736876408026313314

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item