Бойовики застосовують озброєння, яке може бути важливим доказом причетності РФ до окупації Донбасу - ООС

Бойовики застосовують озброєння, яке може бути важливим доказом причетності РФ до окупації Донбасу - ООС
Приклад озброєння, що використовує противник
Кілька днів тому позиції українських військових на сході України було обстріляно новітніми реактивними снарядами. 

Про це повідомляється у прес-службі Операції об'єднаних сил із посиланням на бійців окремої бригади морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ.
Зазначається, що слова бійців ґрунтуються на небезпечних знахідках і рештках боєприпасів, що прилітають по українських позиціях з боку противника. Кілька днів тому українськими військовими було виявлено новітні реактивні снаряди, які бойовики використовували для обстрілів. Вони мали посилене фугасне начиння та залишили за собою великі вирви. Усі уламки після цього обстрілу військовослужбовці віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз.
"Ми виявили хвостовики ракет не притаманні звичайним боєприпасам. На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд та кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням. Все задокументовано та передано до спеціальних структур Міністерства оборони України. Я впевнений, що під час свідчень у міжнародних судах з питання російської агресії проти України та впровадження терористичних актів проти мирного населення нашої держави збройними силами Росії, вони стануть важливими речовими доказами", – зазначив матрос Руслан.





Крім обстрілів, бойовики масово мінують українську територію забороненими боєприпасами. А також використовують протипіхотні міни, які виготовляються лише країною-агресором.
Повідомляється також, що диверсійні групи проводять масове мінування будинків та стежок в українських селах, що тимчасово знаходяться у так званих сірих зонах. І роблять це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій. Одна з таких розтяжок була знешкоджена українськими розвідниками. Вона складається з набоїв до великокаліберного кулемета та прив’язаної до них гранати. Під час підриву гранати детонують набої та вражають людину. Зі сторони це має виглядати так, ніби особа потрапила під обстріл великокаліберного кулемету.
"Це "подаруночок", який залишили вороги, прив’язавши його до дверей звичайного сільського будинку. Мета їх проста. Пересічна людина повертається додому, щоб просто подивитись в якому стані будинок. І гине. Відразу ж всі псевдоінформаційні ресурси так званої ОРДЛО почнуть кричати про вбивство українськими військовими. Окупаційні війська люблять мінувати будинки, цвинтарі, криниці. Саме такі місця куди обов’язково прийдуть цивільні громадяни", – повідомив матрос Костянтин. 


Related

Події в Україні 5461784537112906638

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item