"Не миротворці" - назвали новий спосіб повернути Донбас

"Не миротворці" - назвали новий спосіб повернути Донбас

Миротворці не допоможуть повернути окупований Донбас Україні.
Потрібно ввести перехідну міжнародну адміністрацію, до якої б увійшли представники нейтральних країн, сказав глава партії "Основа"Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу ZIK.
"Росія буде наполягати на вигідному їй форматі введення миротворців. Але цей формат НЕ буде вигідний для України. Сьогодні неможливо провести вибори на території ОРДЛО, які будуть визнані міжнародним співтовариством. Якщо нас заганяють в таку ситуацію, то це означає, що ніхто не готовий вирішувати проблему по суті. Але лише введення миротворців недостатньо. У дискусіях про миротворців ми не отримуємо відповідь на питання, хто буде керувати ОРДЛО під час перехідного періоду.
Єдиний спосіб повернення Донбасу в юрисдикцію України мирним шляхом - це введення на всій території ОРДЛО перехідною міжнародної адміністрації, в якій не було б ні представників країн НАТО, ні ОДКБ. Успішні приклади реалізації подібних проектів в міжнародній практиці вже були в Східному Тиморі і Східній Славонії. Інший шлях - військові дії, проте це пов'язано з великими жертвами", - сказав Ніколаєнко.
Після Чемпіонату Світу з футболу, який відбудеться в Росії, Путін може захопити частину України, аби змусити усіх рахуватися зі своєю військовою могутністю.

Related

Події в Україні 7444792799352709133

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item