У Росії розпочалася акція Навального "Він нам не царь"

У Росії розпочалася акція Навального "Він нам не царь"

У найбільш східних російських містах розпочалася акція "Він нам не царь". Її організував опозиційний Олексій Навальний. 
Про початок мітингів повідомляють, зокрема, Владівосток, Хабаровск та Южно-Сахалінськ.
Захід відбувається у 97 містах РФ. Основні події розгортатимуться у Москві та Санкт-Петербурзі близько 14:00 за місцевим часом.
Акція "Він нам не царь" присвячена інавгурації російського президента Володимира Путіна. Він складе присягу у понеділок 7 квітня. Навальний закликав прихильників продемонструвати своє невдоволення існоючою системою.
Учасники мітингів висувають такі вимоги:
- реальна боротьба з хабарництвом і бідністю;
- повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції;
- повномасштабна судова реформа;
- звільнення всіх політв'язнів;
- свобода ЗМІ та інтернету;
- розпуск Роскомнадзора;
- дотримання прав росіян на таємницю листування і мирні зібрання, гарантовані Конституцією РФ.
У багатьох містах місцева влада не дала дозволу на проведення мітингів. Тому очікуються масові затримання. Правоохоронці уже затримали координатора штабу Навального у Красноярську, повідомляє ОВД-Инфо.








Влада Москви і Санкт-Петербурга не погодила мітинги. Прихильники Олексія Навального планують влаштувати несанкціоновану ходу по вулиці Тверській від Пушкінської до Манежної площі в столиці Росії. Пушкінська є епіцентром протестів. У Пітері мітинг планувалося на Дворцовій площі. Там Міноборони РФ вирішило провести 5 травня репетицію параду до Дня Перемоги. Раніше вона була запланована лише на 4 і 7 травня.
4 травня поліція затримала координатора краснодарського штабу Навального Разміка Симоняна, координатора руху "Весна" Іллю Гантварга (молодіжний суспільно-політичний рух в Санкт-Петербурзі. Ставить собі за мету зміну корумпованого режиму, побудова демократичної системи), і співробітника красноярського штабу Навального Марію Маковозову.

Точний список гостей на інавгурації президента Росії Володимира Путіна можна буде дізнатися лише у день події, проте, деякі відомі особистості вже заявили про намір відвідати Кремль 7 травня. Очікують італійського політика Сільвіо Берлусконі, німецького колишнього канцлера Герхарда Шредера та колишнього актора і губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценегера.
#оннамнецарь

Related

Події у світі 113315216683725730

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item