Іран зажадав від Європи гарантій збереження ядерної угоди

Іран зажадав від Європи гарантій збереження ядерної угоди
У європейських країн є термін від 45 до 60 днів, щоб надати необхідні гарантії щодо захисту інтересів Ірану
Після виходу США з ядерної угоди Іран має намір в ультимативній формі вимагати від європейських учасників гарантій збереження угоди, заявив заступник голови іранського МЗС Аббас Аракчі, передає DW з посиланням на агентство AFP.
У європейських країн є термін від 45 до 60 днів, щоб надати необхідні гарантії щодо захисту інтересів Ірану та компенсації збитків, завданих внаслідок виходу США з угоди, заявив Аракчі.
За словами заступника голови МЗС, якщо європейські учасники угоди не нададуть в відведений строк необхідних гарантій, Іран повинен буде прийняти "вимушені рішення".
Раніше чообщалось, що Іран розраховує на збереження ядерної угоди.
Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував нові санкції проти іранського режиму.
Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачає зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей чи збагачення і зберігання ядерних матеріалів. Трамп називав угоду несправедливою і сумнівався, що вона обмежить ядерні амбіції Тегерана.
Проти виходу з угоди виступили країни ЄС і Російська Федерація.
Також Трамп має намір моментально вводити санкції проти будь-яких зарубіжних компаній, які будуть вести бізнес з Іраном. Для фірм, які вже працюють в Ірані, передбачений термін від 3 до 6 місяців для припинення бізнесу, інакше їм буде закритий доступ на ринок США.

Related

Події у світі 4493641897666491901

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item