Онук українця побудував бізнес-імперію у США

Онук українця побудував бізнес-імперію у США

Онук українського емігранта Стюарт Резнік побудував бізнес-імперію The Wonderful Company та став найбільшим фермером в Північній Америці. Оборот компанії в 2017 році склав майже $5 млрд.
Бізнес починав, придбавши із дружиною Ліндою 10 млн кв. м угідь із цитрусовими деревами. Через 10 років після посухи за зниженими цінами купили поля засаджені мигдалем, фісташками. Сьогодні холдинг заробляє $4,8 млрд у рік на їх постачанні, пише motherjones.
Накопичивши статок родина зайнялася соціально корисними проектами. Виділили $15 млн на створення психоневрологічної клініки при Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Перерахували $35 млн на розвиток Музею мистецтв у Лос-Анджелесі. Ще $20 млн направили на створення дослідного Інституту для розвитку технологій більш економного споживання ресурсів.
Адміністрація Wonderful Company прикладає багато зусиль для покращення життя своїх співробітників. У їх розпорядженні програми для заняття фітнесом, комп'ютерні курси, вечірній кінотеатр. Є кафе і їдальні на території компанії, а також власне виробництво свіжого харчування для постійних і сезонних працівників.
Раціону службовців приділяється особлива увага: фрукти і горіхи в кафе, наприклад, доступні безкоштовно і в будь-якій кількості. Для бажаючих схуднути діє спеціальна програма виплати компенсацій пропорційно кожному скинутій кілограму. Wonderful Company облаштувала поліклініки прямо на території підприємства в Лост-Хіллз і сусідньому місті Делано. Лікування для працівників безкоштовне. Крім того, фонд виділяє до $6 тисяч в рік на майбутнє навчання в коледжі для дітей співробітників.
Особистий особняк Резніков під назвою Sunset House площею 2,3 тис. кв. м знаходиться на Беверлі Хіллз. Щоб доглядати за будинком, паркуванням на 22 автомобіля і газоном в 2 тис. кв. м, в маєтку постійно працюють 7 осіб. У дні прийомів тут завжди наймають додаткову прислугу.
Прийоми в будинку Резніков славляться своєю вишуканістю, а серед гостей зазвичай вважаються головні дійові особи Голлівуду. Los Angeles Business Journal порівнює запрошення на обід до Лінди Резнік з номінацією на Оскар.
Українець Андрій Літвінов відкрив найбільший у Південній Кореї дитячий центр для дітей корейців із країн пострадянського простору. У країні мешкає 8 років. Одружений на місцевій дівчині, з якою виховує чотирьох дітей.

Related

Суспільство 4586120739321119786

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item