Опублікували докази російського втручання у вибори президента США

Опублікували докази російського втручання у вибори президента США

У США опублікували розсекречену частину доповіді, в якій є докази втручання РФ у вибори президента США в 2016 році.
Матеріал підготувало Центральне розвідувальне управління, передає "Новое время".
У доповіді йдеться про те, що російський президент Путін особисто дав розпорядження розпочати компанію для впливу на президентські вибори в США 2016 року. Кремль прагнув підірвати віру американського суспільства в демократію, а також знизити шанси суперниці Трампа Гілларі Клінтон на перемогу шляхом дискредитації. Москві вдалось збудувати різнобічну і скоординовану кампанію із залученням державних ЗМІ і агенств, хакерів, "тролів" ( яким платили за глузливі коментарі в мережі), блогерів і спецслужб. Найняті Росією хакери здійснювали атаки на виборчкоми, вони шукали вразливі місця в базах даних і пробували зламувати їх, часто успішно.
Автори доповіді також вказують на те, що РФ збирала розвідувальні дані, які врезультаті використовували у впливі на президентські вибори. Російська кампанія розпочалась на початку 2016 року і діяла до самого дня голосування 8 листопада.
При цьому спецслужби не розсекречують повний зміст доповіді про російську діяльність на президентських виборах в США. Адже в матеріалі є вказівка на джерела інформації і методи американських розвідників.
У США ще з січня 2017 року розслідують факт можливого втручання РФ у американські президенські вибори 2016 року. Спецслужби підозрюють, що команда Трампа має зв'язки з Москвою. Однак, Кремль заперечує будь-яку інформацію про своє втручання у вибори президента США, а Трамп у свою чергу неодноразово наголошував, що не має зв'язків із Москвою.

Related

Події у світі 3209193222008225008

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item