Фан-зону на Хрещатику звільнили від російської реклами і заборонили піднімати ціни на їжу

Фан-зону на Хрещатику звільнили від російської реклами і заборонили піднімати ціни на їжу

26 травня в Києві на НСК "Олімпійський" пройде фінал чоловічої Ліги чемпіонів. Зіграють іспанський "Реал" (Мадрид) та англійський "Ліверпуль". У Київ приїде близько 100 тисяч гостей – фанати, це спонсори й партнери турніру.
За три дні до фіналу Ліги чемпіонів на Хрещатику закінчують підготовку фан-зони і території "Фестивалю Чемпіонів". Фестиваль відкриють 24 травня. Розраховують прийняти 20 тисяч відвідувачів. Крім матчів, спортивних змагань, виступатимуть музичні гурти. Вхід – вільний.
Зона на Хрещатику – від ЦУМу до Майдану Незалежності обгороджена двометровими загорожами із синіми банерами з логотипами УЄФА. Всередину нікого не пускають –тривають монтажні роботи тимчасових конструкцій. Три десятка робочих у касках і жилетах вже звели велику сцену, екран, з десяток шатрів і сфероподібних куполів із рекламними логотипами. В центрі – футбольне міні-поле зі штучною травою. 25 травня на ньому зіграють зірки Ліги чемпіонів попередніх років. Під час Турніру чемпіонів на поле вийдуть зірки футболу Давор ШукерПедраг МіятовичСтів МакманаманРоббі ФаулерКларенс ЗеєдорфДеко і Хенрік Ларссон.
Організатори забрали рекламні банери російського "Газпрому" - постійного спонсора Ліги чемпіонів. Київська міська рада домовилася з УЄФА, що неприпустимо їх рекламувати в Україні.
Навколи фан-зони на Хрещатику – два десятки кіосків із кавою, морозивом і їжею швидкого приготування. Власники кажуть, що готові до великого напливу людей. В кіоску "Аромакава" біля входу на територію фан-зони продавець Іван Кобиляк готує клієнтам каву.
"У нас демократичні ціни. Іноземці офігіють, що за 50 євроцентів (13 грн) можна випити хороше еспресо. А за долар – велике латте. Мені чемпіонат не страшний, бо я пережив приїзд Ніка Вуйчича (Ортатор і меценат Нік Вуйчич виступав на Хрещатику 17 вересня минулого року. Його прийшли послухати півмільйона осіб). Тоді за день продав більше 1000 чашок кави", - каже чоловік.
Троє фанатів з Ліверпуля сидять за стійками пивної "Купер-паб" неподалік Головної пошти.
"Приїхали сюди на 6 днів. Нас усіх дванадцятеро. П'ємо поки що українську горілку. Купили квитки на матч за 100 фунтів стерлінгів (3,5 тис. грн – Gazeta.ua)." - говорить англійською 26-річний Чарлі Ґрейм.
Мешканці навколишніх від фан-зони будинків скаржаться на шум та сміття під час заходів.
"Не знаю, як цей мрак і перетерпіти. Квартири здають Бог-зна кому, якісь вурки. Туалетів не вистачає, черги до тих, що є величезні. Заходять у наш двір. Під час таких свят у нас все просто потопає в сечі. У дворі не пройти, одна парковка", - говорить 64-річна Алла Яковлєва. Виходить із під'їзду на вулиці Хрещатик, 21.
Під час Чемпіонату чергуватимуть близько 10 тисяч правоохоронців і працівників рятувальних служб. Фінальний матч "Реал" – "Ліверпуль" покажуть на великому екрані на Контрактовій площі 26 травня.
Сезон Ліги чемпіонів 2017/18 стане найбільш відвідуваним в історії турніру. Середня відвідуваність матчів Ліги чемпіонів цього сезону стала рекордною в історію турніру. 124 матчі ЛЧ відвідали 5 мільйонів 683 тисячі 357 глядачів.
Це найвищий показник в історії Ліги чемпіонів з моменту її створення у 1992 році.

Related

Події в Україні 1997292557179507257

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item