"Опоблок" може нас "зашкварити" через ЦВК - нардеп

"Опоблок" може нас "зашкварити" через ЦВК - нардеп

У поданому президентом списку кандидатів у члени ЦВК нема представника від "Опозиційного блоку". Призначення такого складу Центрвиборчкому дозволить колишнім "регіоналам" звертатися у міжнародні суди.
Про це сказав представник "Народного фронту" Ігор Лапін у кулуарах парламенту.
"Згідно з резолюцією ПАРЄ, у ЦВК мають бути представники всіх політичних партій, представлених у парламенті. "Опозиційного блоку" я там не бачу. Не хочу, щоб ми наступили на граблі і зробили помилку, за яку нас через суди той самий "Опозиційний блок" зашкварить", - наголосив Лапін.
"Опозиційний блок" подав президенту кандидатуру нинішнього керівника ЦВК Михайла Охендовського, щодо якого відкрили кримінальне провадження. Петро Порошенко його не врахував, так як новий склад Центрвиборчкому має бути повністю оновлений. Нового кандидата "Опоблок" вносити не хоче.
"Думаю, голосування у четвер не буде", - зазначив Лапін.
Крім того, фракції хочуть поспілкуватися з кандидатами.
На пленарному засіданні 19 квітня Верховна Рада повинна була розглянути питання оновлення складу Центральної виборчої комісії. Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко пояснила, що питання не винесли на розгляд, бо "зал видохся".
Раніше профільний комітет рекомендував звільнити старих членів ЦВК і призначити поданих президентом кандидатів.

Related

Політика 5152512453433645724

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item