Порошенко показує незрілість у ситуації з "Інтером"

Порошенко показує незрілість у ситуації з "Інтером"
Телеканал "Інтер" працює на Росію у війні проти України. Президент Петро Порошенко у цій ситуації показує незрілість.
Про це сказав політолог Михайло Басараб.
"Інтер" - не єдиний канал, який веде інформаційну війну проти України. Після Революції Гідності мережа прокремлівських медіа тільки розростається. Вони спотворюють реальність і нівечать свідомість українців.
Лояльне ставлення до "Інтера" - результат домовленостей Петра Порошенка з Сергієм ЛьвочкінимДмитром Фірташем і Віталієм Кличкому Відні перед президентською кампанією. Кличка вважають політичною креатурою Льовочкіна і Фірташа. Домовилися, що Кличко не йтиме у президенти в 2014 році. Льовочкін отримав свої квоти у фракції БПП і його телеканал продовжив безперешкодно працювати на Росію.
Ворожі ЗМІ зловживають тим, що в умовах свободи слова і демократії дуже складно довести їхню диверсійну діяльність, маніпуляції. Спекулюють цим. Хоча п'ятий рік країна у війні, зазнаємо агресії з боку РФ. Тому передусім маємо виходити з власних національних інтересів. Держава мала б жорстко карати за пропаганду на користь ворога.
Правоохоронці мали б зайнятися джерелами фінансування таких медіа. Цікаво, за чиї гроші і в який спосіб фінансуються "Інтер", "112 Україна", "Ньюзван", "Страна", "Вести", ЗІК. Почасти їхніми формальними власниками є підставні особи, які освоюють гроші російського "Газпрому", тобто Кремля. Ними управляє наш ворог.
Можна скільки завгодно озброюватися, мати передові НАТівські технології, але якщо програємо інформаційне поле — літаки, ракети і танки нічого не вартуватимуть
Можливо, президент і його оточення, радники, не до кінця усвідомлюють наскільки небезпечною є робота ворожої пропаганди на нашій території. Можна скільки завгодно озброюватися, мати передові НАТівські технології, але якщо програємо інформаційне поле — літаки, ракети і танки нічого не вартуватимуть. Основне — це битва між Україною і Росією за свідомість, світогляд, настрій та емоції українців.
Після повернення Донбасу і Криму не можна гарантувати мирного існування і щасливого майбутнього, якщо мережа прокремлівських медіа і далі безперешкодно діятиме. Вони й надалі 24 години на добу будуть маніпулювати нашими громадянами, вводити їх в оману, надавати неправдиву інформацію, просувати ворожі стереотипи.
Порошенко у цій ситуації показує політичну незрілість. Давно мав би визначити пріоритетом інформаційну безпеку країни.
В умовах, коли пропаганда є чи не головною зброєю Москви, інформаційна гігієна має бути пріоритетом з пріоритетів для української влади", - каже Михайло Басараб.
Телеканал "Інтер" 9 травня планує транслювати концерт, у якому ведучі називають героїв України "фашистськими злочинцями".
Відповідне відео з'явилося у мережі.
У ролику телеведучий Андрій Доманський каже: "Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников. А их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице".
.

Related

Політика 3670093385773216938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item