СБУ показала нові докази участі бойовиків ПВК Вагнера у війні на Донбасі

СБУ показала нові докази участі бойовиків ПВК Вагнера у війні на Донбасі
СБУ перехопила розмови найманців ПВК Вагнера під час боїв за Дебальцеве
Служба безпеки України опублікувала аудіоперехоплення розмови бойовиків ПВК Вагнера під час захоплення російсько-терористичними військами Дебальцевого в 2015 році.
За даними українських спецслужб, в самий розпал боїв керівник "вагнерівців" громадянин РФ, колишній офіцер-спецназівець Дмитро Уткін дає команду своєму підлеглому громадянину РФ Сергію Ковальову терміново евакуювати знищені силами АТО сучасні зразки російської бойової техніки - броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-Дозор.
Відзначається, що терміновий вивіз Дозорів здійснював взвод технічного забезпечення ПВК Вагнера. Під час боїв за Дебальцеве його керівник був поранений і евакуйований на територію Росії.
В СБУ розповіли, що в 2014 році він був засуджений російським судом до позбавлення волі на строк чотири роки зі штрафом за шахрайство. Замість відбування покарання російські спецслужби направили його на Донбас як найманця ПВК Вагнера.
Раніше Служба безпеки України встановила понад 2 тисячі бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Цю інформацію слідчі спецслужби долучають до кримінального провадження у відношенні агресії Росії в Донбасі.

Related

Події в Україні 1890226613641774219

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item