Знайдено білок, що провокує рак крові

Знайдено білок, що провокує рак крові
Лейкемія - злоякісне захворювання кровотворної системи

Сьогодні всі відомі методи лікування лейкемії залишаються дуже токсичними і важко переносяться пацієнтами.

Група дослідників із Бостонського університету виявила білок, відповідальний за розвиток агресивної Т-клітинної лейкемії, повідомляє EurekAlert.

Учені вивчили зразки тканин пацієнтів із цим видом раку і з'ясували, що у них збільшений рівень білка UFD1 (Ubiquitin-fusion degradation). Штучне зниження активності генів, що відповідають за синтез UFD1, не тільки зменшило рівень білка, але і зупинило зростання пухлини. На стані здорових тканин втручання ніяк не відбилося.

Як пояснив один із дослідників, кандидат медичних наук Хуей Фен, на сьогодні усі відомі методи лікування лейкемії залишаються дуже токсичними і важко переносяться пацієнтами. Виявлення зв'язку рівня UFD1 і зростання пухлини дає надію на розробку ліків, які не шкодитимуть здоровим тканинам.

Лейкемія - злоякісне захворювання кровотворної системи. За Т-клітинного лімфобластного лейкозу смертність сягає 20 відсотків у дітей і 50 відсотків у дорослих.

Раніше вчені назвали продукти, які допомагають запобігти раку кишечника. Серед них гранати, червоні сорти винограду, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок.

Related

Здоров'я 8986293993203621462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item