Російське громадянство депутата Київоблради Соболєва підтвердили в РФ - ЗМІ

Депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, обраний з округу в Києво-Святошинському районі від "Блоку Петра Порошенка", виявився громадянином Росії. Відповідні документи, які підтверджують цей факт, опублікував в Facebook журналіст Антон Гриньов, пише "БігМір".
Зокрема, журналіст опублікував лист із райвідділу поліції в Москві, в якому підтверджується, що Соболєв є громадянином Росії, а також що йому дійсно видавався російський паспорт, копія якого раніше вже публікувалася в українських медіа.
"На Ваш адвокатський запит, зареєстрований у ВМС Росії по району Філі-Давидково м. Москва в КУСП за №6706 від 04.04.2018 р, повідомляю, що Соболєв В'ячеслав Олександрович, 11.01.1972 р.н.., є громадянином РФ, але за місцем реєстрації: г. Москва, ул. Звенигородська, будинок 7, кв. 29 - не проживає. Ст. УУП майор поліції О. М. Анісімов", - сказано у відповіді райвідділу на адресу адвоката філії "Професійний захист" Ростовської обласної колегії адвокатів ім. Д. П. Баранова Олега Крутова, з яким Гриньов уклав договір про правову допомогу.


Російське громадянство депутата Київоблради Соболєва підтвердили в РФ - ЗМІ
Журналістське розслідування підтвердило наявність у депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва російського паспорта
"Цей документ підтверджує: інтереси жителів Києво-Святошинського району в Київській обласній раді представляє дійсний громадянин країни-агресора, солдати якої вбивають наших співвітчизників на Донбасі і яка незаконно захопила Кримський півострів - В'ячеслав Соболєв", - написало видання.
Про російське громадянство Соболєва було відомо і раніше. Ще 2016 року ЗМІ опублікували скан-копію російського паспорта депутата. Документ був виданий ТП УМФС Росії у Пензенській області в Мокшанському районі ще 29 грудня 2011 року. У паспорті № 56-11-019700 вже тоді стояла московська прописка. Тепер же у Крутова і Гриньова є офіційне підтвердження від МВС Росії, що паспорт з таким номером видавався саме Соболєву.
Видання нагадує, що законодавство України прямо забороняє роботу в органах місцевого самоврядування громадянам інших країн. Більш того, згідно з нормами законодавства про громадянство, добровільне отримання паспорта іншої держави є прямою підставою для призупинення громадянства України. У своєму листі до Державної міграційної служби Гриньов зазначає, що оскільки Соболєв сам писав заяву на отримання російського громадянства, то це акт "добровільний". Відповідно, його потрібно позбавити громадянства України.
Видання зазначає, що сам Соболєв "тримається за мандат як за останню соломинку, що дає йому хоч якісь можливості входити в високі владні кабінети".
"Влітку минулого року ініціативні громадяни Києво-Святошинського району провели збір підписів з вимогою відкликати мандат у В'ячеслава. Ці підписи зареєструвала обласна виборча комісія і навіть зажадала у обласного осередку БПП прийняти відповідне рішення про позбавлення Соболєва мандата депутата. Однак російський громадянин з рубльовською пропискою вирішив через сумнівну схему в суді заблокувати приведення цього рішення в дію", - резюмують журналісти.

Related

Політика 3497059447772792254

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item