Швейцарія розсекретила рахунки Єфремова - ЗМІ

Швейцарія розсекретила рахунки Єфремова - ЗМІ
Рахунки Єфремових будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів

На пов'язані з колишнім депутатом від Партії регіонів рахунки в Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшло 33 мільйони швейцарських франків.

На рахунках родичів колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова розміщено 33 мільйони швейцарських франків. Про це повідомляє DW з посиланням на документи, оприлюднені днями в реєстрі судових справ Швейцарії.

"Колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов відомий своєю категоричною проросійською і антизахідною риторикою. Втім, виявляється, сім'я Єфремових, так само як і чимало інших осіб з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича, не соромилася виводити значні суми коштів сумнівного походження на Захід, зокрема, в Швейцарію", - пише видання.
За інформацією швейцарського Відомства з протидії відмивання коштів, на пов'язані з Єфремовим рахунки в Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшли 33 мільйони швейцарських франків. Ці рахунки, за інформацією правоохоронців, контролюють син Олександра Єфремова Ігор та його дружина.
За даними журналістів, Ігор Єфремов з дружиною проживають у Відні. Саме в австрійську столицю в липні 2016 року вилітав екс-лідер фракції ПР, коли його в Україні зняли з літака і відправили до слідчого ізолятора. З тих пір Єфремов знаходиться під вартою за звинуваченням у сепаратизмі.
Тим часом, гроші в Швейцарії лежать на підконтрольних синові і невістці Єфремова рахунках низки компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади. Саме ці рахунки фігурують у кримінальній справі, відкритій проти Олександра Єфремова в Україні після втечі Віктора Януковича.
ЗМІ повідомляє, що Ігор Єфремов, його дружина і підконтрольні їм компанії протягом декількох років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити 33 мільйони франків, заблокованих з червня 2016 року. Вони переконували швейцарських суддів, що кримінальні справи проти Єфремова-старшого є "політичною розправою" і навіть порівняли колишнього головного "регіонала" у Верховній Раді з російським опальним бізнесменом Михайлом Ходорковським.
Однак швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунку. Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненому в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремових будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів.
Як повідомили DW в Федеральному відомстві юстиції Швейцарії, українським слідчим на підставі рішення Федерального суду в середині квітня були передані банківські документи про рух коштів на швейцарських рахунках Єфремових. Швейцарські правоохоронці також передали українським колегам матеріали кримінальної справи за підозрою Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, включно з протоколом допиту Єфремова-молодшого. Ця справа в Швейцарії була закрита в 2015 році за відсутністю доказів, повідомили DW у Федеральній прокуратурі Швейцарії.
Нагадаємо, Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. ГПУ висунула йому підозри за п'ятьма статтями, в тому числі і державній зраді.
Сам Єфремов подав позов до Європейського суду з прав людини про незаконність свого арешту.

Related

Події у світі 1503946934963064197

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item