Вихователька зв'язувала неслухняних дітей простирадлами

Вихователька зв'язувала неслухняних дітей простирадлами

У Козятині, що на Вінниччині, батьки звинувачують виховательку дитсадка в знущанні над 2-річною малечею ясельної групи.
Батьки стверджують, жінка примушувала малюків мити підлогу, зв'язувала простирадлом. Ще натирала язики йодом тим, хто плакав, пише ТСН.
"Давала їм швабру і тряпку, аби мили підлогу. Інших дітей зв'язувала простирадлом, коли вони не хотіли спати", - говорить мати Наталя Кособуцька.
Виховательку звільнили, але вона відновилася на роботі через суд. Тоді батьки вирішили просто не пускати її на робоче місце. Бояться допускати її до дітей. Жінка має ще й психоневрологічне захворювання.
У дитсадку не могли зафіксувати факт знущань над дітьми. Мовляв, це відбувалося, коли вона залишалася з дітьми наодинці.
"Іноді я заставала неймовірний плач дітей у спальні. Коли заходила в групу, то вихователька в той момент спокійно розставляла стільчики", - говорить завідувач дитсадка Людмила Гаврилюк.
Користувачі відеохостингу висловили обурення.
"Її звільнили за прогул. Суд її виправдав. Щоб не платити компенсацію, директриса влаштувала це шоу", - пише в YouТube місцева Тетяна Лозінська.
"Щоб подібних інцидентів не було в групах, повинні стояти онлайн-камери. І один з батьків в будь-який час повинен мати можливість зайти і подивитися, як поводиться його чадо і чим займається вихователь. Тоді довести знущання над дітьми буде нескладно, та й знущань не буде, під камерами не розгуляєшся", - пише інший користувач YouТube-каналу.
Натомість вихователька, яку звинувачують, все заперечує. Вона обурена. Каже, що діти їй життя не давали, а колеги виживали з робочого місця.
"Набрали дітей, які плакали і давали сім чоловік в день, десять. Що тоді відбувається в групі? Вихователька погона, не може впоратися з обов'язками, так? Діти в крики, виски. В мене був мікроінсульт на роботі", - пояснила вихователька Зоя Пиркл.
Рішення про своє звільнення Зоя Олексіївна оскаржила в суді. Також суд зобов'язав керівництво садочка виплатити виховательці компенсацію 50 тис. грн. Колектив вже готує звернення до Верховного суду України. Батьки ж твердо вирішили: доки Зоя Пиркл працюватиме, дітей у садок не пустять.
У Білгороді-Дністровському на Одещині просто з прийому у дитячій поліклініці забрали у стаціонар педіатра, в якої діагностували відкриту форму туберкульозу. Тепер перелякані батьки перевіряють своїх дітей на сухоти.
Мама ще однієї дитини розповіла, що лікар приймала пацієнтів у масці, однак те, що у неї така форма туберкульозу, ніхто не міг і подумати.

Related

Суспільство 9150840604875222155

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item