ОБСЄ заявляє про підписання "історичного" протоколу по Придністров’ю

ОБСЄ заявляє про підписання "історичного" протоколу по Придністров’ю
Протокол зобов’язує Кишинів та Тирасполь вирішити спільні проблеми
Молдова та її сепаратистський регіон, підтримуваний Росією, Придністров’я за підсумками переговорів підписали протокол задля врегулювання.
Про це заявив представник чинного голови ОБСЄ щодо Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні під час прес-конференції за підсумками переговорів у Римі, передає Укрінформ.
"Протокол, підписаний сторонами сьогодні, дає мені впевненість у тому, що домовленості з пріоритетних питань, які залишилися, пов'язаних з телекомунікаціями, кримінальними справами і свободою пересування, будуть досягнуті сторонами до кінця року, якщо не раніше", - зазначив дипломат 30 травня.
За його словами, зобов'язання завершити роботу над усіма аспектами договору з восьми пунктів ще більше зміцнює довіру і робить цей рік історичним для процесу врегулювання і безпосередньо для Кишинева й Тирасполя.
Глава місії ОБСЄ в Молдові Майкл Скенлан, у свою чергу, підкреслив, що "за минулі місяці Кишинів і Тирасполь продемонстрували справжню прихильність просуванню процесу врегулювання".
29 і 30 травня в Римі пройшов черговий раунд переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі 5+2, в яких брали участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.
Раніше влада Молдови, яка вимагає від Росії, щоб та забрала свої війська з окупованого нею Придністровського регіону, вирішили домовитися з Україною про використання для цього її території.
У найближчому майбутньому буде представлений проект особливого статусу Придністров'я у складі цілісної Молдови.

Related

Події у світі 2824610029223434717

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item