Росія має намір залишити Донбас - Гримчак

Росія має намір залишити Донбас - Гримчак

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що Росія має намір припинити участь і дистанціюватися від збройного конфлікту на територіях Донецької та Луганської областей.
На це вказує фільм російського телебачення до чергової річниці "російської весни", в якому не згадали росіян-учасників конфлікту на Донбасі. Таку думку Юрій Гримчак висловив в інтерв'ю "Апострофу".
"Це 100% для внутрішнього споживання. Взагалі, я думаю, незважаючи на всі бравурні заяви, вони готуються піти з Донбасу", - сказав Юрій Гримчак.
Пропонуємо найцікавіші цитати.
Про затоплення шахт на окупованих територіях
"Із 36 шахт, здається, 29 вже затоплені, інші – в процесі. Це велика кількість, - каже Юрій Гримчак. - Затоплення мають два наслідки. Перший – частково почалося збільшення надходження води на шахти, які знаходяться на підконтрольній нам території, де працюють і видобувають вугілля. Уряд ухвалював рішення щодо виділення додаткових коштів на відкачування води.
По-друге, затоплення шахт веде до того, що вода починає підніматися на поверхню. У Горлівці в минулому році фіксували накопичення метану в підвалах, в погребах навіть багатоквартирних будинків. Метан – це газ, який не має запаху, він прозорий. Але як тільки створюється так звана метано-повітряна суміш, за найменшої іскри це призводить до вибуху".
Про поставку води
"На території ОРДЛО 70% джерел питної води вже непридатні для використання. На сьогодні заміри води в Сіверському Донці, які робили у нас і в Росії, показують, що рівень мінералізації до лінії розмежування і в Російській Федерації відрізняється у вісім разів. Це вже наслідки того, що відбувається.
Вода - це єдиний ресурс, який Україна постачає на ту територію. І це пов'язано з конвенцією ООН, згідно з якою вода є базовою необхідністю для людини. Відповідно до цієї конвенції, країна зобов'язана робити все, щоб базову потребу людини задовольнити, навіть під час бойових дій. Тому ми на сьогодні постачаємо воду в Луганську і в Донецьку області. Причому в Луганській області час від часу відбувається зупинка постачання. Не знаю, якого біса вони обстрілюють саме оцей вузький проміжок водогону і його пробивають"
Про нестачу їжі
"Є доповідь ООН, згідно з якою на окупованій території люди відчувають нестачу їжі. Це ще не голод, але для нормального функціонування людині потрібні овочі, фрукти, м'ясо, риба і так далі. Сьогодні значна частина людей на окупованій території не може отримати цей необхідний для нормального функціонування організму набір продуктів.
Координатор гуманітарних програм ООН в нашій державі Ніл Вокер сказав, що у зв'язку з недостатністю фінансування вони згортають допомогу продуктами харчування на окуповану територію. - Україна пробувала кілька разів відправляти гуманітарний конвой на ту територію, але вони заборонили нашим конвоям проходити туди. Єдині, кого вони приймали, це ООН і Червоний хрест".
200 тисяч школярів змушені вчитися у військовому середовищі на тлі бойових дій на сході України, за даними Дитячого фонду ООH UNICEF. Упродовж останніх 16 місяців на cході України було пошкоджено щонайменше 45 шкіл.

Related

Події в Україні 5334988564978402538

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item