Україна зняла заборону на виступ своїх спортсменів в Росії - голова МОК

Україна зняла заборону на виступ своїх спортсменів в Росії - голова МОК
Томас Бах повідомив, що Україна дозволила своїм спортсменам виступати в Росії
Міністерство молоді та спорту України зняло заборону на виступ українських спортсменів на змаганнях в Росії після переговорів з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК). 
Про це повідомив глава МОК Томас Бах в інтерв'ю ТАСС. За його словами, організація вже отримала офіційне підтвердження від української сторони про зняття заборони.
"Український міністр спорту заборонив своїм спортсменам брати участь в змаганнях в Росії. Але після переговорів з МОК це рішення було змінено, а українці можуть брати участь в змаганнях в Росії. Ми вже отримали офіційне підтвердження від влади країни, що заборона більше не діє", - сказав Бах.
Глава МОК підкреслив, що спорт повинен бути поза політикою, а всі бойкоти спрямовані проти цінностей організації.
"Виконком МОК обговорив питання бойкотів з політичних мотивів. Ми дотримуємося своєї позиції - нульова толерантність до подібних проявів. Спорт повинен об'єднувати і бути поза політикою", - додав Бах.
Раніше Жданов повідомив, що в мережі поширюється недостовірна інформація про нібито скасування наказу Міністерства молоді та спорту про заборону участі національних збірних команд України в змаганнях на території країни-агресора.
У березні міністерство молоді та спорту України прийняло рішення не відправляти спортсменів на всі змагання, які проходитимуть на території РФ. Пізніше глава відомства Ігор Жданов уточнив, що атлети, які все одно захочуть поїхати на змагання в Росію, повинні будуть самі оплатити свою поїздку і не представляти Україну.
18 квітня, Асоціація спортивної боротьби України (АСБУ) прийняла рішення відправити своїх борців на чемпіонат Європи в російський Каспійськ, оскільки, "заборона на участь атлетів на території РФ втратила силу".
АСБУ опублікувала наказ профільного міністерства від 11 квітня 2018 року, який не забороняє українським спортсменам брати участь в міжнародних змаганнях, що проводяться на території Росії, проте забороняє фінансування спортивних заходів за рахунок коштів державного бюджету.

Related

Спорт 5206975575382388385

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item