У Польщі відкрили справу проти Газпрому

У Польщі відкрили справу проти Газпрому
Польське Управління з питань захисту конкуренції та споживачів відкриває провадження проти Газпрому та п'яти міжнародних компаній, відповідальних за фінансування газопроводу Nord Stream 2.
"Голова Управління пояснив, що понад два роки тому компанії хотіли створити консорціум, аби профінансувати будівництво російської газомагістралі. Тоді UOKiK не дав згоди на це, оскільки створення консорціуму посилило б компанію, яка вже тоді мала домінуючу позицію на ринку", - йдеться у повідомленні Польського Радіо.
Як зазначається, голова UOKiK вважає, що діяльність неофіційного консорціуму порушує законодавство. Нєхцял додав, що провадження не полягає у вирішенні долі будівництва газогону. Він пояснив, що йдеться про дотримання польського законодавства.
За порушення заборони створення консорціуму загрожує штраф у розмірі до 10% обороту.
Німеччина і Фінляндія дозволили будувати через свою територію російський газопровід "Північний потік-2". Він має стати альтернативою українській газотранспортній системі. Європарламент і США засудили це рішення. Верховна Рада звернулася до міжнародного товариства з проханням не допустити будівництва газопроводу та монополії Росії на газових ринках світу.

Related

Події у світі 6366790760061879535

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item