Справу РІА Новости ведуть за статтею про держзраду

Справу РІА Новости ведуть за статтею про держзраду

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів деякі подробиці про справу проти інформаційного агентства і обшук у його офісі.

Слідство в справі РІА Новости-Україна має докази виконання добре проплачених антиукраїнських атак цією структурою. Таку заяву у вівторок, 15 травня, на своїй сторінці у Facebook зробив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Прокуратура АР Крим і СБУ сьогодні перейшли в активну фазу знешкодження антиукраїнської діяльності ще однієї з російських медіа-структур", - написав він.
За його словами, слідство має докази виконання добре проплачених антиукраїнських атак цією структурою, участі громадян України (одночасно отримали громадянство РФ) в цій дезінформаційній війні.

Генпрокурор додав, що дії співробітників агентства підпадають під ознаки статті Кримінального кодексу про державну зраду (ст.111 КК).

У своєму повідомленні Луценко також стверджує, що під час обшуків в офісі РІА Новости-Україна знайшли карти "Новоросії", георгіївські стрічки та інше.





Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося про слідчі дії в офісі РІА Новости-Україна в Києві і про затримання журналіста РІА Новости-Україна Кирила Вишинського.

Пізніше СБУ прийшла з обшуками додому до журналістки РІА Новости-УкраїнаЛюдмили Лисенко.

У Кремлі висловили обурення обшуками в РІА Новости-Україна і пообіцяли діяти кваліфіковано і напористо, захищаючи інтереси російських ЗМІ в Україні.

Related

Події в Україні 2620721168370773228

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item