Європарламент виділить Україні мільярд євро

Європарламент виділить Україні мільярд євро
Європарламент підтримав надання Україні макрофінансової допомоги

В Європарламенті схвалили надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі одного мільярда євро. Проте гроші виділять за однієї умови.

Комітет у закордонних справах Європейського парламенту в середу, 16 травня, проголосували за надання макрофінансової допомоги Україні. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.
"Комітет у закордонних справах Європарламенту проголосував за надання макрофінансової допомоги для України, але додав поправку, що "склад Центральної виборчої комісії України відображає політичний баланс, який представляє всі відповідні політичні сили, особливо ті, які представлені в Раді", - написав Йозвяк.

the EP's foreign affairs committee voted in favour of a new MFA for but added the amendment that "the composition of the Central Election Commission of Ukraine reflects a political balance representing all relevant political forces, notably those represented in the Rada"


Як повідомлялося, в березні Єврокомісія офіційно запустила процедуру виділення Україні 1 млрд євро фіндопомоги. У той же час, в Україні розраховували на великі обсяги.
За інформацією на сайті Європарламенту, ЄС надасть макрофінансову допомогу Україні на загальну суму до 1 мільярда євро, які будуть надані у вигляді середньострокових і довгострокових кредитів. Допомогу Україні планують виплачувати в два транші. Очікується, що перший транш буде виплачений у другій половині 2018 року, а другий - у першій половині 2019 року.
Раніше повідомлялося, що Комітет Європарламенту схвалив виділення 1,8 млрд євро Україні.

Related

Економіка 3576380910017721630

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item